2013-01-14

Varför en blogg till (om produktivitet)?

Jag har fascinerats av personlig produktivitet, (eller menar jag effektivitet?), i många år nu. Det fanns en tid när jag klarade att hålla det mesta jag behövde komma ihåg i huvudet och lyckades göra de saker jag borde ha gjort. Jag vet att jag har tappat lite av den förmågan, men jag vet också att väldigt mycket annat har förändrats, t.ex. kraven som ställs på oss i arbetet och det enorma flödet av information som vi lever i numera.

Jag jobbar som chef i den offentliga sektorn och har krav på mig att både vara ledare och chef med verksamhetsansvar. Jag har inte varit chef speciellt länge, ungefär ett och ett halvt år, när detta skrivs, men rollen har definitivt tvingat mig att försöka bli effektivare, att försöka prioritera bättre och att försöka hålla stressnivån under kontroll.

Att jag nu skriver några inlägg om produktivitet på en blogg handlar nog mest om ett slags självhjälp - jag tror att jag behöver beskriva för mig själv vad jag gör för att kunna vidareutveckla mitt arbetssätt.

I mina fortsatta resonemang kommer jag att återkomma till ett par personer (och metoder) som har inspirerat mig hittills:
Jag tänker återkomma till de olika metoderna och även till några olika verktyg som kan användas som stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar